Menu

Komáromi teremgokart pálya - kerékpárkölcsönzés

portfolio-photo-03.jpg


Miért bicikliznek az emberek?

Ennek számtalan oka van, mégis talán a legfontosabb közülük, hogy a kerékpár a legsokoldalúbb közlekedési eszköz, a lehető leghatékonyabb jármű, hogy A pontból eljuss B pontba egyszerűen, kényelmesen. Ha egyszer kipróbálod a bringázást, azonnal ráérzel az ízére és annyira értékelni fogod a pedáltekerés előnyeit, hogy többé le sem akarsz szállni róla.


Bringázz kikapcsolódásként és túrázz!

Ismerd meg kerékpárral Magyarországot és a világot. A környezetkímélő bringázás egyedül, családdal, vagy a barátokkal az egyik legjobb módja, hogy aktívan kikapcsolódj és feltöltődj.

 

Keress minket

 

 

 

 

 

 

 


Miért is jó a kerékpározás?

 cmmt2_ss750_13_h.jpg

 

A kerékpározás számos pozitív egészségügyi hatást gyakorol a szervezetre. Szerencsére napjainkban reneszánszát éli, köszönhetően kiváló rekreációs hatásának, az autózáshoz viszonyított olcsóságának, illetve a környezetünk megóvásáért, a levegő minőségéért érzett felelősségnek.

A biciklizés az aerob, ciklikus mozgásformák közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy a kerékpározás során ugyanaz a mozdulatsor egymás után gyorsan ismétlődik, és a mozgás dinamikus, vagyis oxigén jelenlétében megy végbe. 

1016936_482516761823551_495056587_n.jpg

Pálya és asztalfoglalás a komáromi teremgokart pályán:

Kapcsolat

Kerékpár túra: Komárom–Esztergom 55 km

Ez a szakasz a szlovák és a magyar oldalon is megtehető, mégis érdemesebb a magyar oldalt választani, mert itt jobb a kerékpáros infrastruktúra kiépítettsége. Bár a kerékpárút több szakasza itt is hiányzik, de az ezeket összekötő autóutak kevésbé forgalmasak és viszonylag biztonságosan kerékpározhatóak. Miután visszatértünk a magyar oldalra, a várost átszelő 1-es főútra hajtsunk fel, amely bár elég forgalmas, az út mindkét szélén jó minőségű kerékpársáv található.

 

Ez egészen a város határáig kitart, ahol a sávot az út bal oldalán vezetett kerékpárút váltja fel. Ez egészen Almásfüzitőig tart. Almásfüzitő után forduljunk rá a 10-es főútra, ahol már kerékpárút hiányában a főúton kell tekernünk. A forgalom általában kicsi és a széles, jó állapotban lévő út biztonságosnak mondható a kerékpáros közlekedés számára.

 Dunaalmás, Neszmély, Süttő és Lábatlan településeket elhagyva megérkezünk Nyergesújfaluba. Itt ismét az út jobb oldalán vezetett kerékpárút segíti a továbbjutást. Az út minősége Nyergesújfalu belterületén kissé hagy kívánnivalót maga után, de összességében jól kerékpározható. A kerékpárút Nyergesújfalut elhagyva különösen jó minőségü és széles, hiszen
építése 2008 nyarán fejeződött csak be. A kerékpárút Tát határában áttér az autóút bal oldalára és a 10-es és a 117-es útelágazásáig vezet, ahol véget ér. Innen a maradék 5 kilométert a 117. kisforgalmú autóúton kell megtennünk Esztergom belvárosáig. Esztergomba beérve a Kerektemplomnál lévőkörforgalomban érdemes balra lekanyarodni és a Szent Erzsébet híd előtt jobbra fordulni, mert így autóforgalomtól mentes ősfás utcában tekerve érhetjük el a belvárost.